Glass

Körsbärssorbet!

 

1 gelatinblad

4 dl Körsbärspuré

1,2 dl strösocker

1,2 dl mousserade vin ( vilket som helst)

Ca 1 tsk citronsaft

1 msk glykos (glykos sirap)

1 kapsel/matsked absolut volka vanilj

 

Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka körsbärspuré, Strösocker, vinet, glykos och citronsaft.

Tillsätt gelatinet och ev några droppar med sprit. Smaka av. Kyl ner. Kör i glassmaskin.

 

Om ni inte tycker om körsbär så kan ni använda fläderpuré istället,

men då får ni byta ut absolut vanilj mot citron volka/Likör.

 

 

 

 

 

Glass

 

 

Mjölkchokladglass!

 

5 st gelatinblad

1,2 l vispgrädde (40%)

1,2 l standardmjölk (3%)

250 g ljust muscovadosocker

250 g strösocker

1 st vaniljstång

1 näve glykos 200 g

750 g mjölkchoklad pellets

1 kapsel/matsked Äpple Bakardirom, eller någon annan sprit

1 dl äpplemust

1 tsk äppelbalsamvinäger

1 tsk äppelcidervinäger

½ tsk salt

 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll upp vispgrädden, mjölken, sockret, vaniljen och glykosen i en gryta och låt det hela koka upp. Mät upp mjölkchokladen i en bunke och häll 1/3 av

gräddmjölken över chokladen och vispa runt så chokladen smälter. Häll tillbaka allt i grytan igen.

Lägg ner de mjuka gelatinbladen och häll i några cl av valfri sprit och äppelmusten. Smaksätt med

äppelbalsamvinäger, äppelcidervinäger och salt. Skulle det mot förmodan spricka eller se lite

”sprucket ut” så mixa med en stavmixer så blir den slät. Sila. Låt svalna. Kör i glassmaskin.