Desserter!

Mörk chokladbrülé !


1,2 l vispgrädde (40%)

3 dl standardmjölk (3%)

1 st vaniljstång

2,5 dl strösocker

18 st äggulor

375 g mörk choklad

Grand Marnier (smaka av så det passar er)


Koka upp vätskan med vanilj och socker. Häll över chokladen och vänd ner äggulan. Smaksätt

och sila.


Häll upp i portionsformar och grädda i 90 grader ca 30 minuter.


Efter att formarna svalnat, strö råsocker på och bränn med brulébrännare.


Bakad Choklad (13 st)!


100 g mörk choklad

100 g smör

110 g hela ägg

20 g äggula

80 g florsocker

54 g vetemjöl

15 g kakao

Salt


Smält chokladen och smöret i en bunke över ett vattenbad eller i en gryta direkt på spisen på låg

värme. Vispa äggen och florsockret fluffigt. Vänd ner äggsockret i bunken med chokladen och smöret och rör ut. Sikta ner vetemjöl och kakaon och blanda runt. Smaka av med ev lite salt för att förhöja chokladsmaken ännu mera. Lägg i spritspåse och spritsa i valfri smörade formar.


Baka i ugnen på 200 grader i 5 min så den inte dallrar eller rinner ut när man tar loss formen.

Recept från Eriksberg Vilt och Natur!

Chokladjord (2 liter)!


250 g strösocker

250 g mandelmjöl

150 g vetemjöl

100 g kakao

5 g salt

125 g smält smör


Blanda alla de torra ingredienserna. Blanda sedan i det smälta smöret. Lägg ut på smörpapper och

torka i ugn på 150 grader i ca 15 minuter.


Servera som underlag till glass!


Socker munkar!


Fördeg:


115 g Vatten

20 gram jäst

185 g vetemjöl


60 g vit sirap

1 st ägg

2 g salt

2 g bakpulver

1,5 g hjortronssalt

250 g vetemjöl

Olja för fritering


Strösocker för att rulla i


Blanda vatten, jäst och vetemjöl till en fördeg i en bunke, låt sedan vila i bunken under handduk ca

45 minuter. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda allt till med en slät deg. Dela upp de i lämpliga bitar (8 g) och rulla dem. Låt jäsa till bubbel storlek. Fritera dem i 180 grader och rulla dem sedan i strösocker.


Degen kan frysas. Antigen hela degen som den är eller färdig rullade bitar.

Recept från Eriksberg Vilt och Natur!