Förrätter fisk med dryck!

Rimmad abborrfilé 4 per!


200 gram färsk abborre


5 % rimlag(1 del salt + 20 delar vatten) (t.ex 1 msk salt, 20 msk vatten)


Vispa ihop salt och vatten och häll ner i valfri skål.

Ska vara så pass att abborren täcks av rimlagen.

Lägg ner abborrfilén och låt ligga 10 min.

Torka av.

Innan servering.

Stek snabbt på en sida


Pepparrotsemulsion passar bäst till Abboren.



Pepparrotsemulsion


3 st äggulor


1 msk schalottenlöksvinäger


Ca 1 msk råsaftscentrifugerad pepparrot


2 dl skirat smör


Salt,vitpeppar och ev.sötma


Vispa äggulor och vinäger fluffigt över vattenbad,

montera ner smöret sakta och smaksätt med pepparrot, salt, peppar och ev. lte sötma.


1 dl smör per äggula

blanda med olja så den blir slät


och det går lika bra med råriven pepparrot.


Vin som passar till rätten:


Hamilton Russell Vineyards Chardonnay (artikelnr 75274)


Ca pris 299 kr


Beställningssortiment


Recept från Eriksberg vilt och Natur!

Varmrökt gädda!


1 st gädda (ca 1,5 kg)


Ca 1 tsk salt


Äppelspån


Alspån


Bena ur gäddan, salta filéerna och varmrök filéerna i en fiskrök med al och äppelspån.

Varmrök den mellan 5-10 minuter beroende på storlek.

Använd det du behöver.

Spara resten och använd vid senare tillfälle.


Innan servering:


Skär gurka i tärningar eller stavar hur du vill ha det.


Strimla rädisor, hacka gräslök, plocka duill


Skär ut citronfiléer


koka potatis (med skal)


skala räkor (spara skalen)


skär brödet och smörstek


Brynt smörsås passar bäst till gäddan.



Brynt smörsås


2 dl reducerad kycklingbuljong


1 dl vispgrädde (40%)


Ca 50 g brynt smör


Pressad Citron


Salt, peppar


Maizena


Koka buljongen med grädden i ca 10 minuter.

Red av ordentligt så den

blir en tjock sås.

Mixa ner det brynta smöret

och smaka av.



Vin som passar till rätten:


Marcel Deiss Alsace

(artikelnr 75999)


Ca pris 164 kr


Beställningssortiment

Recept från Eriksberg vilt och Natur!