Gräsandsbröst (eller fasanbröst)!

Gräsandsbröst (50-58 grader) eller (annanfågel)!


Smör


Socker


Salt


Svartpeppar


Xanté


Parera bort eventuella senor och ta bort silverhinnan.


Ta bort innerfilén och spara till annat tillfälle.


Värm en stekpanna och lägg i smör och vänta tilla det blir bryna.

sockersalta lätt i pannan och stek andbrösten på båda sidorna hastigt och häll i Xanté och flambera.

Lägg andbrösten på en bleck och baka till önskad temperatur (samma temperatur på ungen som köttet) och låt gå ca 1,5-2 timmar.

Spara skyn (jus) som är kvar i stekpannan och smaksätt till önskad smak och använd sedan det för att nappera köttet


Severas med risotto.


Risottogrund


2 st schalottenlök


1/2 vitlök supersolo


2 msk olivolja


1 dl avorioris


Buljong(t.ex. kyckling/svamp)


vitt vin


Smak (t.ex. stekblandsvamp)


Riven parmesan


Hackade örter


salt, peppar, syra


Fräs lök och vitlök i oljan utan att den får färg.

Häll i riset och slå på lite vin och kycklingbuljong

Låt riset koka utan lock under omrörning och späd på med mer vätska hela tiden tills riset blir al dente.

Häll upp i någon valfri plattform och låt svalna.


Gör färdigt risotton genom att koka upp mer buljong, tillsätt riset och låt koka upp medan man rör.

Tillsätt smaken och parmesanen och rör till krämig konsistens, smaka av ned salt peppar och ev någon syra.

avsluta med hackade örter.


Innan servering:


skär till paksoin


Rimma och stek hasselnötterna


Makera vattenkrasse


Skär brödet


jus (stekskyn)


exempel:


1 st schalottenlök


Börja med 2 dl olja


vitt vin 0,75 cl


Viner som passar till:


Guimaro Mencia - Ribeira Sacra, Spanien

(artikelnr: 71399)


pris ca: 139 kr


Beställningssortimentet


Ata Rangi Crimson Pinot Noir – Wellington, Nya Zeeland

(artikelnr: 95085)


pris ca: 161 kr


Beställningssortimentet


Bouchard Finlayson Galpin Peak Pinot Noir - Walker Bay, Sydafrika

(artikelnr: 99123)


pris ca: 241 kr


Beställningssortimentet


Calera Pinot Noir – Central Coast, Kalifornien, U.S.A

(artikelnr: 87282)


pris ca: 225 kr


Beställningssortimentet

Recept från Eriksberg Vilt och Natur!