Vitt bröd

 

Vitt bröd (grundrecept)

 

 

 

50 g jäst

 

1/2 liter vatten

 

1 msk salt

 

2 msk honung

 

2 msk olja

 

Ca 1 l vetemjöl

 

Rör ut jästen i ljummet vatten.

Blanda i honungen, oljan och hälften av mjölet.

Blanda en stund och häll sedan i saltet.

Häll i mera mjöl till en kladdfri deg och arbeta den ca 10 minuter på för hand eller på låg hastighet i en bakmaskin.

Låt jäsa till dubbel storlek.

Portionera ut till lagom bitar och knåda till valfri form.

Jäs ytterligare ca 20-30 minuter.

Baka bröden i ugnen på 180 grader i ca 30 minuter.

Innertemperaturen skall vara 93-96 gader.

 

om ni skall använda i bröd bakform så skall degen väga 800 g!

 

smöra formen med smör eller annat fett.

 

Resten kan ni forma eget bröd som ni vill och smaksätt själva!

 

T.ex. morot,tomat,origano.